Most szombaton délután 17 órától a DVTK Youtube-csatornáján teljes egészében “levetítjük” a 2013. október 5-én lejátszott DVTK - Mezőkövesd találkozót. Itt lehet felidézni a DVTK akkori keretét.

Szurkoljunk együtt!

A szurkolás közösségi élmény, ezért normál esetben most arra biztatnánk mindenkit, hogy irány a stadion, esetleg gyűljenek össze a barátokkal, és együtt drukkoljanak. A koronavírus-járvány miatt azonban a WHO-hoz és a hatóságokhoz hasonlóan mi is azt kérjük, hogy maradj otthon! És hogy mégis meglegyen a meccshangulat, arra kérünk mindenkit, hogy a meccsnézés közben készítsen fotót magáról mezben vagy sálban, és azt töltse fel a saját Instagram történetébe (story), ahol a képen bejelöli a DVTK hivatalos Instagram csatornáját (@dvtkinstagram). A legjobbakat megosztjuk a DVTK Instagramján.

Tehát elő a sálat és a mezt, és szombaton délután öt órától jöhet a meccs!

DVTK - Mezőkövesd 2013/2014

Nem látunk a jövőbe, de izgalmas mérkőzésre van kilátás, hiszen a DVTK sorozatban hat mérkőzés óta veretlen, öt mérkőzés óta sorozatban nyer és még gólt sem kap. És a jó hangulat is garantált, mintegy öt és félezren szurkolnak a helyszínen.

- Jó állapotban van a csapat, jönnek az eredmények is, úgy készültünk a mérkőzésre, hogy folytatni fogjuk a veretlenségi és győzelmi sorozatunkat is - mondta a mérkőzés előtt Szivics Tomiszláv vezetőedző. - Borsodi rangadóra készülünk, és a rangadó mindig rangadó. Egy nagyon kellemetlen csapat látogat Diósgyőrbe, amely idegenben sokkal jobb eredményeket ér el, mint otthon. Biztos vagyok benne, hogy felszívják magukat, de nekünk tudni kell válaszolni erre. Elemeztük a Mezőkövesd játékát videóról, és többször láttuk őket személyesen is. Komoly ellenfél, de nekünk bizonyítanunk kell szombaton, hogy az eddigi eredmények nem véletlenül születtek. Jobb csapat vagyunk, de ezt nem elég mondani, be is kell bizonyítani a pályán.

Takács Péter sárga lapok miatti eltiltása lejárt, Vági András kiállítását követő büntetését mérsékelte az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, Elek Ákos pedig meggyógyult, mindhárman Szivics Tomiszláv rendelkezésére állnak. Thiago Bonfim betegsége után még nem nyerte vissza teljesen erejét, Szabó I Balázs és Csirszki Martin pedig a Kaposvárra utazó U21 keretét erősíti ezen a hétvégén.

A DVTK-ban Ivan Radoš áll a kapuban, a védelmet a válogatott kerettag Kádár Tamás irányítja, mellette Vadász Viktor játszik, az előző héten Kaposvárott debütáló Eperjesi Gábor és az elnyűhetetlen Gohér Gergő szerepel a két szélen. A középpályán a kameruni Mohamadou Abdouraman, a szerb - a hírek szerint pályafutása befejezése után edzőnek készülő - Zoran Kostić, Nikházi Márk, Barczi Dávid és a másik válogatott kerettag, Elek Ákos játszik, míg a támadásokat a lassan válogatott formába lendülő Futács Márkó, az U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András, az U21-es válogatott Bacsa Patrik és az ecuadori Augusto Batioja vezeti.

Az ellenfélnél is több ismerőst találunk: a kezdőcsapatból Búrány Zoltán és George Menougong, a kispadról a pályafutása végéhez közelítő, és az erőnléti edzői szakma felé kacsingató Dobos Attila, az U20-as világbajnoki bronzérmes Balajti Ádám és Olasz Dénes szerepelt korábban Diósgyőrben.

A kezdőcsapatok

Diósgyőri VTK: Radoš - Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér - Abdouraman, Kostić, Nikházi, Barczi -  Futács, Gosztonyi. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Kispadon: Rajić, Vági, Husić, Elek, Batioja, Tisza, Bacsa.
Mezőkövesd Zsóry: Horváth T. - Búrány, Fótyik, Szalai V., Éles - Hegedűs D., Farkas B. - Kiss M., Menougong, Pilibaitis, - Harsányi. Vezetőedző: Véber György.
Kispadon: Ficsór, Gévay, Olasz D., Petneházi, Bagi, Dobos, Balajti