A csoportkör zárónapján a címvédő Szerbia ellen lépett pályára a magyar válogatott. Az a mérkőzés előtt már eldőlt, hogy magyar csapat továbbjutott, egy öt pontnál nagyobb győzelem esetén pedig csoportelsőként egyenesen ágon a legjobb nyolc csapat közé jut. Székely Norbert csapata végig rendkívül szoros mérkőzést játszott a szerbek ellen, de nem engedte ki a kezéből az irányítást, és egy rendkívül erős harmadik negyednek köszönhetően végül 81-75-re legyőzte a címvédőt. Ezzel biztossá vált, hogy a magyar válogatott egyenes ágon jut a jövő csütörtökön esedékes negyeddöntőbe, és ott van Európa legjobb nyolc csapata között.

A DVTK HUN-Therm játékosai közül Lelik Réka 21 perc alatt 8 pontot és 3 asszisztott jegyzett, míg a játékot egy kisebb sérüléssel is vállaló Aho Nina 15 perc alatt 1 lepattanót, 2 asszisztot, 1 labdaszerzést és 1 blokkot szorgoskodott össze; Kányási Veronika ma nem lépett pályára.

A magyar válogatott negyeddöntős ellenfele Csehország lesz majd június 22-én, csütörtökön.

Európa-bajnokság, csoportkör 3. forduló
2023. június 18. (Ljubljana, Szlovénia)

Magyarország - Szerbia 81-75 (23-23, 16-21, 27-11, 15-20)

A mérkőzés részletes statisztikája a FIBA oldalán böngészhető.

Az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik napján a Milica Jovanović vezette montenegrói nemzeti csapat Lettországgal csapott össze. Az első félidőben a lettek játszottak dominánsabban, ám a harmadik negyedben ritmust váltot Montenegró, és végül egy rendkívül szoros csatában 61-58-ra legyőzte az északi csapatot, ezzel bebiztosította továbbjutását a csoportból. Milica Jovanović ezúttal is kezdőként lépett pályára, 27 perc alatt 9 pontot (ebből hármat hárompontosból), 6 lepattanót és egy asszisztot jegyzett, valamint beállított egy rekordot is: az ő nevéhez fűződik a legtöbb sikeres, Európa-bajnokságokon szerzett hárompontos a montenegrói válogatott történetében.

Montenegró végül a spanyolok győzelme után a második helyen zárta az A csoportot, és miután hétfőn Olaszországot is megverte, bejutott a legjobb nyolc közé - Milica Jovanović 17 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.

Európa-bajnokság, csoportkör 3. forduló
2023. június 18. (Tel Aviv, Izrael)

Montenegró - Lettország 61-58 (12-16, 12-14, 21-10, 16-18)

A mérkőzés részletes statisztikája a FIBA oldalán böngészhető.