- Gratulálok az elismeréshez, hogy beválasztottak a Magyar Birkózók Hírességek Csarnokába és hogy ebben a formában is a magyar birkózás halhatatlanjai közé kerültél. Hogyan élted meg?

- Örültem és emellett nagy megtiszteltetésként élem meg, hogy beválasztottak. Komoly és nagy dolgokat elért birkózók mellé került fel az én arcképem is a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia azon részére, ami a Híresség Csarnokának tagjaira emlékeztet. Óriási megtiszteltetés. Igazából nem is tudok mást mondani, csak ilyen közhelyeket.

- A díjazás mellett az elnökségbe is beválasztottak és dr. Szinay Attilával kiegészülve két diósgyőri tagja is van a szervezetnek. Mekkora előnyt jelenthet ez a DVTK birkózó szakosztályának?

- Összességében nagyon rendben van a magyar birkózás. Kisebb problémák ugyan vannak, de ezeket próbáljuk majd kijavítani, és amit tudok én is hozzáteszek ehhez és remélem, hogy még tovább fejlődhetünk. Ami a diósgyőri birkózást illeti, korábban Deák Bárdos Mihály volt Szinay Attila mellett tagja az elnökségnek, aki ezután is közel lesz z MBSZ-hez. Bizakodom, hogy Attilával ebben a ciklusban is tudjuk majd a DVTK-t segíteni ebből a pozícióból is. És hogy egy még jobbat mondjak: a volt diósgyőri tanítványunk, Rögler Gábor lett a szövetség főtitkára, akit már gyerekkora óta ismerek. Ez nagy örömmel és büszkeséggel is tölt el, igaz, gyakorlatilag egy volt tanítványom lett a főnököm (nevet - a szerk.).

- Kicsit visszatérve a fővárosból, mi a helyzet Miskolcon? Hogy telnek a mindennapok a szakosztálynál?

- Rengeteget dolgozunk a kollegáimmal. Készülünk a közelgő versenyekre és a birkózást kisebb településekre is eljuttató programunkkal (mely a Repka Attila program nevet kapta a Szövetségtől - a szerk.) is szépen haladunk. Sok fiatal birkózó palántánk van, és Miskolc mellett több vármegyei településre is eljárunk edzést tartani. Elég nehéz manapság megszólítani a legfiatalabb korosztályt, viszont úgy látom, hogy jól haladunk ezen a téren is. Megkaptuk a szövetségi támogatást ehhez a programhoz, amit a DVTK is kiegészít, így két oldalról támogatnak, ezért folytatódhat a gyarapodás napról-napra.