Beharangozó 2017. szeptember 15., péntek

"Felkészülésünk a terveknek megfelelően halad"

Pénteken Kassán játszik az Aluinvent DVTK felkészülési mérkőzést a PEAC ellen, majd másnap vagy a hazai Good Angels, vagy a Partizan Beograd lesz lesz az ellenfél. A találkozók előtt Zele Dorinát kérdeztük az eddig elvégzett munkáról.

"Felkészülésünk a terveknek megfelelően halad"


- Kicsit rövidebb volt a nyári szüneted, hiszen a válogatott tagjaként a csehországi Európa-bajnokságon vettél részt és a csoportból továbbjutottatok. Hogy élted meg az eseményeket?
- Nagyon jól éreztem magam. Egy hullámzó szezon után motiváltan érkeztem a válogatotthoz, és ott meg is kaptam azt a pluszt, ami hiányzott nekem, mondhatni új lendületet kaptam. A legjobb nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen ugyan egy ponttal kikaptunk az olaszoktól, amit nagyon sajnálok, de azt gondolom, nem lehetünk elégedetlenek, mert mindent megtettünk a győzelemért. Aznap ők voltak a szerencsésebbek.

- A PEAC-ban játszottál az elmúlt két szezonban. Amikor váltottál, miért éppen a Diósgyőrre esett a választásod?
- Igazából ez egy aranyos kis történet. A DVTK 18 éves korom óta minden évben megkeresett engem, lenne-e kedvem itt játszani. Én korábban mindig nemet mondtam, mert úgy véltem, nem állok készen arra, hogy egy ilyen magas lépcsőfokot lépjek, illetve sérülések is nehezítették a karrieremet. Most viszont úgy éreztem, eljött az ideje, hogy ide igazoljak, ráadásul jól ismerem Štefan Sviteket, az ő személye garancia a minőségi munkára. Biztos vagyok abban, hogy jól fogunk tudni együttműködni. 

- Hol tart a csapat a felkészülésben? Az eddig lejátszott felkészülési mérkőzések során felettébb biztatóan teljesítettek. Mire lehet képes a következő szezonban a megújult Aluinvent DVTK?
- A felkészülésünk a terveknek megfelelően halad, szerencsére semmi sem hátráltatja a munkánkat. Nyilván csapat szinten van mit fejleszteni, de ez folyamatosan így lesz. Össze kell érnünk és meg kell még ismernünk egymást. Az új játékelemeket minél jobban el kell sajátítanunk, hogy azokat hatékonyan alkalmazni tudjuk majd a mérkőzéseken. Ehhez még kell egy kis idő, de ezek a találkozók pont ezt a célt szolgálják. 

- Milyen személyes céljaid vannak az új idény előtt? 
- Szeretnék már érmet szerezni az NB I.-ben, ugyanis ez eddig még nem sikerült nekem. Ezt a célt tulajdonképpen a csapatra is kivetíthetem. Igyekezni fogok minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani, hogy ez által is hasznos tagja legyek a csapatnak. Amit várnak tőlem, annak maximálisan meg szeretnék felelni. 

- Gyakorlatilag teljesen új gárda épül, melynek tagjai sokfelől érkeztek. Hol tartotok a megfelelő csapatszellem kialakításában? 
- Azt gondolom, egész jó kis közösség kezd kialakulni, jó személyiségű emberekkel. Voltak már kisebb összejövetelek, vacsorák, ahol volt alkalmunk beszélgetni egymással, illetve az utazások során is alkalmunk nyílik jobban megismerni egymást. 

- Pénteken és szombaton Kassán, majd jövő kedden a pöstyéniek ellen játszik felkészülési mérkőzést a DVTK, utána azonban megkezdődik a 2017/2018-as bajnokság. Mivel biztatod az értetek szorítókat, a piros-fehér színekért rajongókat?
- Mindenképpen azt szeretném, ha sokan kijönnének a mérkőzéseinkre és biztatnának minket. Remélem, türelmesek lesznek velünk a szurkolók, hiszen valóban teljesen új csapat jött össze, mi pedig megpróbálunk ehhez mérten mindent megtenni, hogy pozitív élményeket nyújtsunk számukra is. 

Az Aluinvent DVTK programja

Előszezon

2017. szeptember 1., péntek (Miskolc, Genrali Aréna)
17:30 Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 65-60

2017. szeptember 2., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
12:00 Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 73-51 

2017. szeptember 8., péntek (Ózd, Vasvári Úti Általános Iskola)
18:00 Aluinvent DVTK - CS Universitatea Cluj-Napoca 88-64

2017. szeptember 9., szombat (Encs, Városi Sportcsarnok)
17:00 Aluinvent DVTK - CS Universitatea Cluj-Napoca 76-61

2017. szeptember 15., péntek (Kassa, Infinity Aréna)
15:45 PEAC - Aluinvent DVTK

2017. szeptember 16., szombat (Kassa, Infinity Aréna)
15:45/18:00 Good Angels Košice/Partizan Beograd - Aluinvent DVTK

2017. szeptember 19. kedd (Miskolc, Generali Aréna)
18:30 Aluinvent DVTK - Piešťanské Cajky

Női Kosárlabda NB I.

2017. szeptember 29., péntek (Budapest)
18:00 Vasas - Aluinvent DVTK

Európa Kupa kezdete

2017. október 11., szerda (Miskolc)
18:30 Aluinvent DVTK - Flammes Carolo Basket Ardennes