- Hatalmas megtiszteltetés volt, a Csobaji Öregfiúk számára, hogy összemérhették erejüket a DVTK női labdarúgócsapatával, ráadásul helyben - kezdte Koncz Zsófia, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 6. számú választókerületének országgyűlési képviselője, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese. - Az izgalmas mérkőzéshez egy rövid ideig én is csatlakoztam, az pedig külön öröm, hogy a jó hangulatú eseményen közösen adhattuk át a frissen felújított sportöltözőt. Szívből köszönjük a DVTK-s lányoknak, hogy meglátogattak minket, szeretettel várjuk őket máskor is.


A tokaji térségre vonatkozóan nem is olyan rég született együttműködési megállapodás a DVTK és Tokaj városa között, amelynek keretében elsősorban a tokaji labdarúgást igyekszik segíteni Magyarország legnagyobb vidéki multisportklubja. A zempléni régiót ugyanakkor már korábban felkarolta a DVTK, hiszen 2021. novemberében Szerencsen indított darts klubot a DVTK. Ezúttal a régió egy kis falujába tett látogatást a DVTK képviseletében a női labdarúgó együttes.

- Több dolog miatt is nagyon örülünk, hogy eleget tudtunk tenni a csobaji felkérésnek - mondta el Bém Gábor, a DVTK női labdarúgó csapatának vezetőedzője. - Örülünk, mert egyrészt sikerült a lányokat ismét kicsit kimozdítani a megszokott ritmusból, és a válogatott szünet alatt bár labdarúgó mérkőzést jöttünk játszani, teljesen más hangulata volt ennek a napnak, mint az általában megszokott. Másrészt, mint a magyar labdarúgásban dolgozók örülünk, hogy ilyen jeles eseménynek lehettünk tanúi, hiszen egy vidéki kisközség sportéletében lehetőleg egy fontos mérföldkő volt a szombati. Azzal, hogy a csobajiak kaptak egy új, minden igényt kielégítő sportöltözőt, valamint egy megújult közösségi teret, bízunk benne, hogy a községben élő gyerekek sportolási kedve is új lendületet kap. Remélem sikerül elérni a céljukat a helyieknek, és a taktaközi fiatalokból a településen hamarosan újra labdarúgócsapat szerveződik, legyen az akár férfi, akár női csapat, így a helyiek számára egy újabb kikapcsolódási lehetőség nyílik majd a mindennapokban. Köszönjük szépen a vendégszeretetüket és a lehetőséget!


Csobajon a labdarúgóélet az 1997-es naptári évben ért véget a megyei III. osztályú szerepléssel. Ennek az együttesnek a tagjai ellen léptek pályára a DVTK női labdarúgói szombaton délelőtt 2x45 perces barátságos mérkőzésen. A kezdősípszó előtt a hazai csapat tagjai egy szál virággal köszöntötték a diósgyőri lányokat, majd a szünetben Koncz Zsófia, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 6. számú választókerületének országgyűlési képviselője, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese és Ivanics Imre András, Csobaj polgármesterének köszöntője után Madaras Irma, református lelkész áldotta meg az új öltözőépületet, ezt követően az ünnepélyes szalagátvágásra került sor, melyben Boros Kinga és Oláh Adrienn segédkezett. A barátságos találkozó második félidőjének elejére mind miniszterhelyettes asszony, mind a község polgármestere stoplist és mezt húzott, hogy a második félidő elején tíz percre erősítse a csobaji és a diósgyőri csapatot és egy-egy góllal mind a ketten hozzájárultak a találkozó jó hangulatához.