Szabó Balázs (Fotó: Szabó Gábor)

Szabó Balázs fiatal kora ellenére megfordult már szülővárosa, a Kazincbarcika, valamint a Honvéd és természetesen a Diósgyőr korosztályos csapataiban is. Az elmúlt években bemutatkozott már a DVTK felnőtt együttesében is, jelenleg pedig Sopronban szerepel kölcsönben. A már-már rutinos játékosnak mondható saját nevelésű Csirszki Martin ugyancsak kölcsönbe került a télen, ő a Szolnok gárdáját erősíti most. Telefonon hívtuk fel őket, hogy érdeklődjünk hogylétük felől. Először Szabó Balázsnál érdeklődtünk.

- Mi újság Sopronban?
-
Jól érzem magam, köszönöm a megkeresést. Sajnos van egy kisebb sérülésem, meghúzódott az egyik hajlítóizmom. Másfél-két hetet ki kell hagynom. Ez azért szomorú, mert most kezdtem játéklehetőséget kapni. Az előző mérkőzésen beálltam, jól is ment a játék.

- Milyen a csapat?
- Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy jó helyen vagyok. A közeg nagyon jó, az edző bízik bennem, azt mondta, hogy még fiatal vagyok, de tehetséges és jó ütemben fejlődök.

- Milyen gyakran látogatsz haza?
- Furcsán hangozhat, de én mióta eljöttem, még nem voltam otthon. A Diósgyőr meccseit, ha éppen nem mi is ugyanabban az időpontban játszunk, akkor mindig megnézem a tévében. Szerencsére a család is jól viseli és én is, hiszen hamar elszakadtam a meleg családi fészektől, sokáig voltam kollégista is. A barátnőm is ideköltözött velem, a szüleim nemrég voltak nálunk. Egy profi labdarúgó élete ilyen, lassan hozzá kell, hogy szokjak.

- Hogy érzed, fejlődtél az elmúlt hetekben?
Igen. Úgy érzem, jót tesz a környezetváltozás, nekem a játéklehetőség volt a lényeg. Szeretnék minél többet játszani, nekem most ez a legfontosabb.

- Mit hoz a jövő számodra?
- Én jelenleg a DVTK játékosa vagyok, aki Sopronban játszik kölcsönben, úgy készülök, hogy hétről hétre a legjobbamat nyújtsam, meglátjuk mire lesz ez elég.

- Köszönöm Balázs, drukkolunk neked, várunk vissza!
- Én is köszönöm. Hajrá Diósgyőr!


Csirszki Martin (Fotó: Szabó Gábor)

Csirszki Martin a szintén másodosztályú, jelenleg az 5. helyen álló, a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutó Szolnokot erősíti..

- Hogy érzed magad Szolnokon Martin?
- Hamar megszerettem a várost, családias hangulatú, hamar kiismertem magam, minden a legnagyobb rendben van. Jó helyet találtam magamnak, minden közel van, egy helyen.

- Milyen a csapat?
- A csapattársak hamar befogadtak (a háttérben nevetnek a többiek – a szerk.). Az elején sok lehetőséget kaptam, mostanában kicsit kevesebbet, de azon vagyok, hogy visszaverekedjem magam a csapatba. Mindent megteszek azért, hogy ez sikerüljön. Úgy érzem, amikor játszottam, akkor jól ment a játék.

- Mennyire követed a Diósgyőrrel kapcsolatos híreket, eseményeket?
- Minden nap elolvasom a dvtk.eu-n a híreket, megnézem a videókat, és napi szinten olvasom a focival kapcsolatos magyar hírportálokat is, így teljesen naprakész vagyok. Szurkolok azért a DVTK-nak, hogy nyerje meg a hátralévő öt meccsét, és egy sikeresebb időszak következzen újra a klub életében.

- Mit hoz a jövő?
- Nekem most a legfontosabb, hogy minél előrébb végezzünk a Szolnokkal a tabellán. Nyáron meglátjuk, hogyan folytatódik a karrierem, ez függ természetesen az új Diósgyőri vezetőedző személyétől és attól is, hogy itt igényt tartanak e rám. Bármilyen mezben is lépjek pályára, azon leszek, hogy fejlődjek.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!