A mérkőzés első percei inkább mezőnyjátékkal teltek, kevés helyzettel. Az 5. percben szereztük meg a vezetést: Miskolczi lövését még kitornászta Budai, a korong Boorashoz pattant, aki a kaputól távolodva, éles szögből emelt a hálóba (1-0). A hazaiak maradtak támadásban, egymás után több helyzetet is kidolgoztak, és volt, hogy csak a szerencse mentette meg a góltól a Fradit. A vendégek kontrákkal próbálkoztak, de Kiss jól védett. A 14. percben növelte előnyét a hazai csapat: Szilágyi húzta meg a bal szélen, kemény beadására Cseter érkezett és úgy szúrt bele a korongba, hogy az Budai mellett a hálóba vágódott (2-0). Bő egy perccel a harmad vége előtt szépített a Fradi: egy kipattanót Farkas lőtt az üresen maradt kapuba (2-1).

Hat gól a Fradi kapuban

A második harmad egy áthúzódó DVTK előnnyel indult, amelyet ki is használtak: Dansereau szép cselek után lőtt, Budai védett, ám a kanadai csatár ismétlésénél már tehetetlen volt (3-1). Egy perc elteltével parázs jelenetek alakultak ki a Fradi kapujánál, de nem sikerült áttuszkolni a korongot a gólvonalon. A 4. percben ismét kijött egy lövés Budairól, és az üresen érkező Gőz közelről nem hibázott (4-1). A 7. percben egy gyönyörű góllal örvendeztették meg szurkolóikat a Macik: szétpasszolták a Fradi védelmét, a kegyelemdöfést pedig Tóth adta meg, amikor az üres kapuba lőtt (5-1). A gól után Greg Lindqvist lehozta Budait és Ágostont állította a kapuba, ám őt is hamar felavatták: Cseter oldalról leadott lövése talált utat a hálóig (6-1). A 14. percben emberelőnyben Kiss faragott a jelentős hátrányból (6-2). Gyorsan jött a válasz: három perccel később Dudas mattolta Ágoston közelről (7-2). Bő másfél perccel a játékrész befejezése előtt érkezett a következő hazai gól, Galanisz volt eredményes (8-2). Az utolsó percben kettős előnybe került a Fradi, amit Rafaj használt ki (8-3).

A tucat is meg lett

A harmadik harmad elején a Fradinak volt ezúttal áthúzódó kiállítása, amelyből ismét Rafaj lőtt gólt (8-4). Ezt követően a hazaiak három nagy helyzetet hagytak ki két perc leforgása alatt. A nagy nyomás a 4. percben érett góllá, Booras remekül lőtte ki a sarkot (9-4). A gól után a bírók Dudast 10 perc fegyelmivel küldték ki, amit Mayer Péter vezetőedző hosszasan reklamált. Pár másodperc múlva Vojtkó csatárokat megszégyenítő cselekkel küldte el Ágostont, majd fonákkal emelt a kapuba (10-4). A 8. percben egy magasan előre küldött korongot a Fradi védője nem tudott elütni, a pakk Ritó elé pattant, aki remek mozdulattal kilőtte a jobb sarkot (11-4). A 12. percben végül meg lett a tucat: Somogyi és Galanisz remek összjátéka után az utóbbi lőtt a hálóba (12-4).

DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC 12-4 (2-1, 6-2, 4-1)

Miskolci jégcsarnok 900 néző. Játékvezető: Halassy, Varjú, Kis-Király, Kormos
DVTK Jegesmedvék: Kiss – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.
Ferencvárosi TC: Budai – Suoraniemi, Dubek, Lévai, Farkas, Kovács, Horváth, Manninen, Schellin, Fliszár, Kiss, Valecko, Erdélyi, Pál, Mach, Rafaj, Papp, Hietamaki, Üveges, Ágoston(k). Edző: Greg Lindqvist.

Gól: Booras(2), Cseter(2), Dansereau, Gőz, Tóth, Dudas, Galanisz(2), Vojtkó, Ritó ill., Farkas, Kiss, Rafaj(2)
Kiállítás: 8 perc (+10 perc fegyelmi Dudas és Popovics) illetve 4 perc

Mayer Péter: - A tucat lőtt gólt nem kell magyarázni, és abban bízom, hogy a most eredményes játékosok közül többnél is végre átszakad a gát. Nagyon örülök annak, hogy a góljainkat igazi hokis teljesítménnyel szereztük. Ugyanakkor a hátrányos védekezésünk megint egy kicsit lyukas volt, de a gyengébb teljesítményünk szerencsére csak pár percig tartott. A közönség szerintem nagyon jól szórakozott, és örülök, hogy ki tudtuk őket szolgálni.
Greg Lindqvist: - Nagyon rosszul védekeztünk ma, a Miskolc pedig bemutatta, hogy milyen az igazi támadóhoki. Ez volt a legjobb teljesítmény, amit az idei szezonban a ligában láttam. Nekünk ma rövid volt a padunk, de ki kell elemeznünk a mérkőzést, és tanulni kell a hibákból.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!