Beharangozó 2020. május 15., péntek

2x60 perces felkészülési mérkőzést játszik a DVTK

Mióta a koronavírus-járvány miatt az MLSZ elrendelte az OTP Bank Liga leállását, első alkalommal lép pályára a DVTK szombaton. A Budapest Honvéd ellen 2x60 perces mérkőzést játszik a Diósgyőr a közelmúltban átadott Magyar Futball Akadémián.

2x60 perces felkészülési mérkőzést játszik a DVTK




- Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a DVTK U16-os és U17-es csapatának, akik együttes eredményükkel kivívták az élvonalbeli szereplés jogát - kezdte Feczkó Tamás vezetőedző. - A korosztályos bajnokságok lezárása miatt nem játszották le az összes találkozót, de az eddigi mérkőzéseken olyan tetemes előnyre tettek szert, hogy vitathatatlanul megérdemelten lépnek az élvonalba. Az U15 és az U14 is megőrizte élvonalbeli tagságát, így jövőre a DVTK összes csapata az élvonalban szerepel, amit nagyon nagy dolognak tartok. Gratulálok az utánpótlás edzőknek, kiváló munkát végeztek!

Március 16-án függesztett föl az MLSZ a minden labdarúgó tevékenységet, majd kormány intézkedéseivel összhangban lazított a rendelkezéseken. Két hete a kiscsoportos edzésekkel indult újra a munka Diósgyőrben, múlt hét hétfőtől pedig már a csapatedzéseket vezényelt Feczkó Tamás vezetőedző.

- A felkészülés jól halad, a játékosok jó formában vannak, úgy látom, alig várják, hogy ismét meccsen tudják megmutatni magukat - adott helyzetjelentést a vezetőedző. - A jó szereplésünk egyik záloga, hogy minden posztra két azonos képességű játékos található a keretben. Tavasszal öt mérkőzésen keresztül ugyanaz a kezdőcsapat lépett pályára, most azonban nekik is újra bizonyítani kell, hogy helyük van a kezdő 11-ben. Mindenkire szükségünk van, a hátralévő nyolc mérkőzést biztosan nem lehet ugyanazzal a változatlan csapattal lejátszani, nagyobb szerepet kap a rotáció.

Szombaton 16 órától felkészülési mérkőzést játszik a DVTK a Budapest Honvéd ellen, az MFA Utánpótlás Központ centerpályáján 2x60 percig tart a mérkőzés. Az OTP Bank Liga idei kiírásában már nem találkoznak a csapatok, lejátszották mindhárom egymás elleni mérkőzést. Kétszer a DVTK nyert, egyszer pedig a piros-feketék.

- Úgy építettük fel a rajtig rendelkezésre álló egy hónap programját - avatott be Feczkó Tamás -, hogy az első hét végén 45 percet játszott egymás ellen a két részre bontott keret, most szombaton 2x60 perc terhelést kapnak a játékosok. A jövő héten pedig 90 perc vár rájuk, hogy készen álljanak a rajtra. Örömteli hír, hogy Makrai Gábor teljesen egészséges, és őt is pályára tudom küldeni a Honvéd ellen.

A mérkőzésre az MLSZ egy játékvezetőt delegál, ezért a két klub egy-egy asszisztenst ad. Diósgyőri részről Varga Samu, a DLA vezető videoelemzője -, aki az első csapat stábjának a munkáját is segíti - veszi kézbe a zászlót. (A létesítmény infrastrukturális adottságai miatt ezúttal csak egy videofelvétel készül, amit a Honvéd a találkozó után ad át a DVTK részére.)

A találkozóról élő, szöveges közvetítést adunk a DVTK hivatalos honlapján. A szakmai stábok közös kérésére ezúttal nem lesz online stream közvetítés, és nem készül videós összefoglaló sem.