Beharangozó 2023. március 6., hétfő

DVTK - Gyirmót 3-1 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a DVTK hazai pályán győzött a Gyirmót ellen. Az első félidőben változatos játék alakult ki, majd az idő előre haladtával a Diósgyőr egyre nagyobb nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, aminek a 40. percben jött el az eredménye: Szatmári Csaba a léc alá fejelt a sokadik szöglet után. A fordulás utána a vendégek gyorsan egyenlítettek, de Jérémie Obounet duplájával végül magabiztosan nyertek a Testgyakorlók. Senkó Zsombor először védett, Jérémie Obounet először kezdett tétmérkőzésen a DVTK-ban, ahol a hajrában a DVTK LSA növendéke, Vincze Dániel is bemutatkozott.

DVTK - Gyirmót 3-1 (1-0)


Merkantil Bank Liga 26. forduló

Diósgyőri VTK - Gyirmót FC Győr 3-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 2492 néző. Játékvezető: Pillók Ádám (Csatári Tibor, Kovács Gábor).
DVTK: Senkó Zsombor - Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Lőrinczy Attila, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin - Jérémie Obounet, Könyves Norbert, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Gyirmót: Hársfalvi András - Szegi Vince, Polgár Kristóf, Csörgő Viktor, Artem Nagirnyi - Kovács Dominik - Soltész Dominik, Kovács Milán, Madarász Márk, Medgyes Zoltán - Pethő Bence. Mb. edző: Németh Zoltán (Csertői Aurél vezetőedző betegsége miatt)

Csere: Könyves Norbert helyett Jurek Gábor a 62., Pethő Bence helyett Berki István és Madarász Márk helyett Nagy Patrik a 66., Soltész Dominik helyett Simon András a 79., Cseke Benjámin helyett Koman Vladimir és Jérémie Obounet helyett Eppel Márton a 89., Lukács Dániel helyett Vincze Dániel a 90+2. percben.
Sárga lap: Csörgő Viktor a 22., Szegi Vince a 30., Farkas Dániel a 64., Berki István a 89. percben.
Gólszerző: Szatmári Csaba (1-0) a 41., Soltész Dominik (1-1) az 51., Jérémie Obounet (2-1) a 61., Jérémie Obounet (3-1) a 76., percben.


Kulcspillanatok

41. perc: Diósgyőri szöglet balról, Lőrinczy beadását a rövid oldalon a védőjét megelőző Szatmári Csaba a léc alá fejelte, 1-0

51. perc: Egy bal oldali beadás Soltész Dominik elé került, aki elsőre a kapufát találta el, majd az elé visszapattanó labdát hat méterről a hálóba lőtte, 1-1

61. perc: Egy bal oldali keresztlabdát a hosszú oldalon Lőrinczy lőtt kapura, amit Hársfalvi bravúrral védett, ám a kipattanót Jérémie Obounet szedte össze, kapura fordult, és közelről a hálóba passzolt, 2-1

76. perc: Lukács száguldott el a jobb szélen, pontosan centerezett, és a hosszú oldalon érkező Jérémie Obounet értékesítette a ziccert, 3-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - A tabella elején található csapat ellen sikerült győzni, amivel növeltük a köztünk lévő különbséget. Elég jól futballoztunk, magabiztosan játszottunk, kivéve azokat a veszélyes helyzeteket, amiből kapufát is lőttek az első félidőben. Ezen kívül azonban sok veszélyt nem éreztem a kapunk előtt. Természetesen követtünk el hibákat, amit a félidőben megmutattunk a srácoknak: néha túlzottan letámadtuk az ellenfelet, holott hátul még nem állt fel a védővonal, ezért szabad területeket hagytunk nekik. A második félidőben sokkal szűkebben védekeztünk, és kevesebb helyet hagytunk nekik. A Gyirmót igyekezett gyors támadásokat vezetni, ami teret nyitott előttünk, és igyekeztünk ezt a gyors játékosainkkal kihasználni. Még pontosabban játékkal több helyzetet is kidolgozhattunk volna, de annak örülök, hogy ma a hatékony helyzetkihasználás győzelmet hozott nekünk. Akik ma lehetőséget kaptak, azok elég jól játszottak, persze van még mit csiszolni a játékon, van még hová fejlődni.
Számomra most is a következő a legfontosabb mérkőzés, pedig azon sem fog semmi eldőlni, mert utána is tíznél is több forduló marad a bajnokságból. Bármi előfordulhat, ezért nem szabad se megállni, se megelégedni. Folytatni kell tovább a munkát, és fejleszteni a csapatjátékot, még több helyzetet kialakítani, még több gólt szerezni, mert számomra az a legfontosabb, hogy minél több szép pillanatot szerezzünk a szurkolóknak.

Németh Zoltán (Csertői Aurél vezetőedző betegsége miatt): - Jó mérkőzést játszottunk a játékosok próbálták megvalósítani, amit megbeszéltünk. Minden esélyünk megvolt arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, sajnos a DVTK határozottabb volt a kapu előtt, ezzel tudtak győzni. Lehet, hogy jókor jött nekik a pofon, mert élesebbek voltak, mint a múlt héten. Ha a kontráinknál jobban koncentrálunk, és a kapu előtt határozottabbak vagyunk, akár megnyerhettük volna mi is a mérkőzést. Sajnos vereséget szenvedtünk, de megyünk tovább. Ebből a játékból ki lehet indulni.