Beharangozó 2020. március 7., szombat

DVTK - Újpest 2-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában hazai pályán játszott a DVTK az Újpest ellen, és Mirko Ivanovski góljával gyorsan vezetést szerzett a szépen megtelt stadionban. A fordulás után Rui Pedro megduplázta az előnyt, és számtalan jobbnál jobb helyzetet alakított ki a DVTK, de a kivitelezésbe rendre apró hiba csúszott. A lefújás előtt még Novothny Soma szépített, de ez sem akadályozta meg az örömünnepet.

DVTK - Újpest 2-1 (1-0)

OTP Bank Liga 24. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 2-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 8376 néző. Játékvezető: Erdős József (Szert Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő; Takács János, Szilágyi Sándor).
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
ÚFC: Pajović - Balázs B., Litauszki, Ristevski, Bureković - Csongvai, Onovo - Perošević, Calcan, Nwobodo - Novothny. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.

Csere: Bureković helyett Heris 41., Ivanovski helyett Tabaković az 50., Perošević helyett Koszta M. és Calcan helyett Simon K. a 66., Rui Pedro helyett Molnár G. a 71., Márkvárt helyett Adukor a 84. percben.
Sárga lap: Onovo az 58., Novothny a 78., Csongvai a 89. percben.
Piros lap: Balázs B. a 88. percben.
Gólszerző: Ivanovski (1-0) a 7., Rui Pedro (2-0) az 59., Novothny (2-1) a 90+2. percben.


Kulcspillanatok

7. perc:  Rui Pedro adott parádés labdát a középre futó Kissnek, akinek lövését ziccerben védte a kapujából kivetődő Pajović. A felpörgő labdáért Mirko Ivanovski ment, de a védő érte el, azonban a lepattanót az ötösről egyből a kapu jobb oldalába lőtte a diósgyőri támadó, 1-0

59. percx: Diósgyőri oldalszabadrúgás jobbról, a 16-os sarkától. Hasani beapsszát Rui Pedro lőtte 10 méterről kapura, a labda egy lábon megpattanva jutott a kapuba, 2-0

88. perc: Vendég szöglet jobbról, a DVTK kontrázott volna, de a kitörő Kisst Balázs Benjámin utolsó emberként fellökte, piros lapot kapott érte

90+2. perc: A védők között kilépő Novothny Soma gurított a hálóba, 2-1

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Több mint nyolcezren jöttek el, ilyenkor az a minimum, hogy megköszönjük a szurkolást. Egy nagyon jól játszó Újpestet győztünk le igazán közönségszórakoztató mérkőzésen, hiszen mind a két csapat támadni, és győzni akart. Minden elismerésem az Újpesté, hogy ilyen nehéz helyzetben ilyen jól összeszedték magukat. Nagyon szeretem a játékosaimat, mert amikor kell, akkor focizunk, amikor kell, akkor küzdünk, a 90 perc során mind a kettőre szükség van. Ma bebizonyítottuk, hogy tudjuk ezt és azt is. 2-0 után lehetőségünk lett volna lezárni a mérkőzést, de így is boldogok vagyunk, hogy sikerült megszerezni a három pontot.
A szünetben ketten is jelezték, hogy nincsenek jól, Mirko edzést is hagyott ki gyomorpanaszok miatt. Annyit kértünk tőle, hogy addig maradjon a pályán, amíg Haris be tud állni. Vági András olyan rúgást kapott, ami miatt tartalékolni kellett az utolsó cserével. Rui Pedro a többiekhez hasonlóan jól játszott, de kifutotta magát. Ez a cél, 70 percen keresztül megcsinálta, amit kértünk tőle
Hálás vagyok a szurkolóknak, mert még sosem köszöntöttek fel ennyien, több mint nyolcezren. De a "Feczkó-mackó" kifejezés rávilágított arra, hogy többet kell futnom a fiúkkal, vagy nélkülük. 
Nebojša Vignjević: - Ismét úgy kezdtük a mérkőzést, hogy néhány perc alatt gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Tekintettel a helyzetünkre, ez mindent megnehezített. Minden megváltozott, amiről előzetesen beszéltünk.
Próbáltunk nyomást helyezni az ellenfélre, harcolni, de ez kevésnek bizonyult. A második góllal gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.
Gratulálok a DVTK-nak, egyértelműen jobbak voltak ma. Minden jót kívánok nekik!